Clicky


Twee locomotieven en tankwagon kantelen na spoorwegongeval op rangeerstation Hannover-Seelze

Twee locomotieven en tankwagon kantelen na spoorwegongeval op rangeerstation Hannover-Seelze [+foto's]
07-09-2022 19:35 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

HANNOVER - Om 14.45 uur kreeg de Duitse politie een melding van een rangeerongeval op het vrachtemplacement Seelze. Een rangeerlocomotief reed in op een silstaande goederentrein. Beide locomotieven kwamen frontaal in botsing en sloegen kantelden.

Een wagon met een tankcontainer achter de locomotief kantelde eveneens. Een andere rangeerlocomotief op het zijspoor raakte zwaar beschadigd. De bovenleiding werd ook beschadigd en stilgelegd.

De 27-jarige machinist van de rangeerlocomotief raakte lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld. Andere personen raakten niet gewond.

De gekantelde tankwagon was beladen met salpeterzuur. Het is niet beschadigd en lekt niet. Er lekten echter wel enkele honderden liters olie en diesel uit.

Talrijke krachten van de brandweer, de federale en staatspolitie, de lagere waterstaat en de Deutsche Bahn zijn aanwezig. Rond middernacht wordt een kraanwagen van het spoor verwacht. Deutsche Bahn is verantwoordelijk voor de verdere werkzaamheden op de plaats van het ongeval.

Rechercheurs van de Duitse politie hebben momenteel dienst en worden ondersteund door de Federale Spoorwegautoriteit. Over de oorzaak kan nog geen betrouwbare uitspraak worden gedaan.