Clicky

 
Transport Online - Vakbonden gaan weer onderhandelen met NS, stakingen niet opgeschort

Vakbonden gaan weer onderhandelen met NS, stakingen niet opgeschort

Vakbonden gaan weer onderhandelen met NS, stakingen niet opgeschort

UTRECHT - De vakbonden (VVMC, FNV en CNV Vakmensen) gaan in op de uitnodiging van NS om weer te gaan onderhandelen over de cao. "NS heeft gisteren een belangrijke stap gezet. We zien mogelijkheden om eruit te komen", zegt onderhandelaar Jerry Piqué, na raadpleging van de CNV-kaderleden bij NS. "Tegelijkertijd willen we niet te vroeg juichen. We zijn er nog niet, er is nog geen akkoord."

De onderhandelingen met NS beginnen waarschijnlijk later deze week. Tegelijkertijd hebben de bonden afgesproken dat de stakingen vooralsnog doorgaan, omdat niet duidelijk is of de onderhandelingen ook tot een goed resultaat zullen leiden.

Belangrijk signaal

Volgens Piqué hebben de CNV-kaderleden positief gereageerd op de brief van NS. "Het is een belangrijk signaal dat NS daarin erkent dat de werkdruk in het bedrijf nu veel te hoog is. NS ziet in dat er echt wat moet gebeuren aan de roosters; de balans tussen werk en privé is voor veel werknemers volkomen uit het lood geslagen. NS geeft daarnaast ook toe dat het bedrijf te zakelijk is geworden en dat de focus te veel op het geld en de planning lag. Dat is voor de mensen belangrijk om te horen. Daar horen natuurlijk ook maatregelen bij, daar willen we graag concrete afspraken over maken."

‘Er zijn nog wel vragen’

Verder wil CNV Vakmensen onder meer graag weten wat NS bedoelt met ‘afspraken maken hoe om te gaan met de onzekerheid van de inflatie-ontwikkeling’. Piqué: "Dat is op papier nog een vage afspraak. Op welke manier wil NS de werknemers gaan compenseren voor de hoge inflatie? Kortom, er zijn nog wel wat vragen. Maar voor dit moment hopen we erop dat we eruit kunnen komen. Hoe eerder hoe beter, ook voor al die reizigers die onzekerheid zitten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden