Clicky

 
Transport Online - A12 Drukte Alert waarschuwt bij drukte en werkzaamheden op A12

A12 Drukte Alert waarschuwt bij drukte en werkzaamheden op A12

A12 Drukte Alert waarschuwt bij drukte en werkzaamheden op A12
07-09-2022 10:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - De snelweg A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is erg druk en er staan regelmatig files. Om reizigers beter voorbereid op weg te laten gaan, introduceert A12 Slim Reizen de A12 Drukte Alert.

Mensen die zich hiervoor aanmelden, ontvangen een gratis sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Of als er werkzaamheden zijn.

Met deze informatie kunnen automobilisten hun reis aanpassen door bijvoorbeeld thuis te werken, hun vertrektijd aan te passen of een ander vervoersmiddel te kiezen. Meer informatie en gratis aanmelden kan via A12 Slim Reizen.

Hulpmiddel voor weggebruikers op A12

De alert is een van de middelen, waarmee het project A12 Slim Reizen weggebruikers wil stimuleren om over hun reis na te denken en te helpen om op een andere manier hun bestemming te bereiken. De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien.

Projectmanager Sandra Faessen legt uit: "Naast de verwachte drukte op de A12 heeft deze interactieve kaart handige hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er carpoolplaatsen, Park + Ride-locaties, OV-stations, e-hubs, snelfietsroutes en OV-fietslocaties. Je kunt zelfs zien hoeveel OV-fietsen op een plek beschikbaar zijn. Op die manier kun je bekijken wat voor jou de slimste route is en wat de drukke en minder drukke tijden zijn op dit traject. Of hoe je anders kunt reizen over de A12."

Slim Reizen op de A12

Anders reizen op het traject is nodig. "Automobilisten staan regelmatig stil op de A12, en dan met name bij Zevenaar. Deze locatie staat in de top tien van drukste fileplekken van Nederland. Dat is vervelend voor mensen die naar hun werk moeten, of studenten op weg naar school", aldus Faessen. "Maar ook bedrijven en organisaties lopen vertraging op en zijn lastiger bereikbaar voor klanten en leveranciers.’"

Daarom werken in het project A12 Slim Reizen het bedrijfsleven, Rijkswaterstaat en andere overheden, en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden