Clicky

 
Transport Online - Poetin en Xi hebben eerste persoonlijke ontmoeting sinds invasie

Poetin en Xi hebben eerste persoonlijke ontmoeting sinds invasie

Poetin en Xi hebben eerste persoonlijke ontmoeting sinds invasie
07-09-2022 10:05 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin ontmoet de Chinese leider Xi Jinping komende week in Oezbekistan. Het wordt de eerste keer dat de leiders elkaar persoonlijk treffen sinds Rusland in februari buurland Oekraïne binnenviel.

Poetin en Xi spreken elkaar volgens het Russische persbureau TASS op een top van de Sjanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO). Die wordt op 15 en 16 september gehouden in Samarkand. De SSO bestaat uit China, Rusland, India, Pakistan en een aantal Centraal-Aziatische landen.

De laatste persoonlijke ontmoeting tussen de leiders van buurlanden Rusland en China vond begin februari plaats, toen China de Olympische Winterspelen hield. Rusland kreeg later vanwege de oorlog in Oekraïne zware sancties opgelegd door westerse landen.

Moskou probeert daarom de banden aan te halen met Aziatische landen, vooral met China. Die Aziatische grootmacht heeft de Russische invasie van Oekraïne niet veroordeeld. Een Russische diplomaat zei dat Poetin en Xi veel te bespreken hebben. "Zowel over bilaterale kwesties als internationale problemen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden