Clicky

 
Transport Online - Euro-silo ontvangt in North Sea Port weer schepen met granen uit Oekraïne

Euro-silo ontvangt in North Sea Port weer schepen met granen uit Oekraïne

Euro-silo ontvangt in North Sea Port weer schepen met granen uit Oekraïne
07-09-2022 10:04 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

GENT - Na maanden van blokkades komt er op woensdag 7 september opnieuw een graanschip uit Oekraïne toe in North Sea Port. Dit schip zal bij Euro-Silo aan het Sifferdok in Gent aanmeren.

Het schip ‘Zhe Hai 505’ vertrok uit de haven van Odessa met 30.000 ton raapzaad aan boord. Voor half en eind september staan er nog schepen ingepland waarmee de overslag van graan uit Oekraïne opnieuw op gang komt.

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar is de graanhandel tussen North Sea Port en Oekraïne met 60 procent gedaald tegenover dezelfde periode in 2021. In een normaal jaar wordt er 1,5 miljoen ton (2021) tot zelfs 2,1 miljoen ton (2019) geïmporteerd. 

Euro-Silo ontvangt jaarlijks 4,5 miljoen ton graan, zaden en derivaten waarvan 25 tot 30 procent uit Oekraïne komt, afhankelijk van de oogsten. 

In de schoot van de Verenigde Naties werd er een corridor voor graanschepen in de Zwarte Zee gecreëerd om de uitvoer van graan uit Oekraïne mogelijk te maken. Euro-Silo en North Sea Port helpen deze graancorridor mee te realiseren. Al in het begin van het conflict tussen Oekraïne en Rusland stelde North Sea Port bedrijven en organisaties te steunen die mee het hoofd bieden aan de vreselijke gebeurtenissen.

Foto's

  • J.Roeland
    NOVA CURA
  • J.Roeland
    ALFA-NERO
  • J.Roeland
    ANCOLIA
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden