Clicky

 
Transport Online - Opvangplekken vluchtelingen in Boxtel, Purmerend en Nieuwegein

Opvangplekken vluchtelingen in Boxtel, Purmerend en Nieuwegein

Opvangplekken vluchtelingen in Boxtel, Purmerend en Nieuwegein
06-09-2022 20:07 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:00 uur] Er zijn nieuwe opvangplekken gevonden voor in totaal duizend vluchtelingen. De gemeente Boxtel (Noord-Brabant) gaat tijdelijk 450 vluchtelingen opvangen op landgoed Velder in Liempde. Ook de gemeenten Purmerend en Edam-Volendam gaan in totaal 450 vluchtelingen opvangen, meldt Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. In Nieuwegein komt een cruiseschip voor honderd vluchtelingen.

In Boxtel kunnen de vluchtelingen van half oktober tot half februari volgend jaar verblijven, zo meldt de gemeente op de website. Op het landgoed komen woonunits die elk geschikt zijn voor vier tot vijf personen. Op het omheinde terrein, met eigen toegangspoort en beveiliging, is verder genoeg ruimte voor voorzieningen zoals recreatieve dagbesteding, catering en sanitaire voorzieningen, aldus de gemeente.

De gemeenten reageren met de opvang op verzoeken van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de regering. Volgens burgemeester Ronald van Meygaarden van Boxtel is de opvang van maximaal 450 vluchtelingen nodig om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. "We hebben allemaal de beelden uit Ter Apel gezien. Zo'n mensonterende situatie moeten we niet nog een keer laten ontstaan, al helemaal niet met de winter op komst. Het mooie van landgoed Velder is dat de mensen die er tijdelijk gaan wonen er ook echt tot rust kunnen komen."

Burgemeester Don Bijl van de gemeente Purmerend en burgemeester Lieke Sievers van de gemeente Edam-Volendam zeggen in een gemeenschappelijke schriftelijke verklaring dat "niemand na zoveel ellende en die op de vlucht is voor onheil of een veilige nieuwe thuishaven zoekt, buiten zou moeten slapen". Daarom komt er vanaf 1 oktober op de grens van de twee gemeenten, aan de Visserijweg in Baanstee-Noord, een opvangplek voor drie maanden. Het gaat om een noodopvanglocatie met meerdere tenten met basisvoorzieningen, aldus de gemeenten.

In Nieuwegein komt een cruiseschip voor honderd vluchtelingen. Het gaat om een tijdelijk opvangschip voor in ieder geval vier maanden in het Merwedekanaal, zo meldt de gemeente. De verwachting is dat het schip vanaf 1 november klaar is voor gebruik.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions