Clicky

 
Transport Online - Bestuurder Oud Gastel verdacht van roekeloos rijden, schuldig aan dodelijk ongeval

Bestuurder Oud Gastel verdacht van roekeloos rijden, schuldig aan dodelijk ongeval

Bestuurder Oud Gastel verdacht van roekeloos rijden, schuldig aan dodelijk ongeval
06-09-2022 14:59 | Ongevallen | auteur Redactie

BREDA - De 27-jarige Roosendaler die ervan wordt verdacht dat hij op vrijdagavond 2 september een dodelijk ongeval veroorzaakte in Oud Gastel, blijft langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris vandaag besloten, meldt het Openbaar Ministerie.

Het ongeluk vond vrijdag 2 september vroeg op de avond plaats op een kruising aan de Blauwhekken in Oud Gastel. De verdachte, een 27-jarige man uit Roosendaal, reed in een gehuurde Mercedes. Hij kwam op de kruising met zeer hoge snelheid in botsing met de Toyota waarin vijf personen uit het nabijgelegen Bosschenhoofd zaten.

Door de botsing zijn een moeder (39 jaar oud), haar zoon (8) en dochter (10) om het leven gekomen. Ook de andere inzittende vrouw (42) overleed ter plaatse. Haar dochtertje (9) raakte gewond bij het ongeluk. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en weer thuis.

'Roekeloos rijgedrag'

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte roekeloos gereden en is hij hierdoor schuldig aan het ongeluk waarbij vier mensen zijn omgekomen en een slachtoffer gewond is geraakt. “Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit. Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen”, aldus de officier van justitie.

De officier van justitie vroeg daarom aan de rechter-commissaris om de verdachte twee weken langer vast te houden. De rechter-commissaris wees dit verzoek toe. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht van deze beslissing.

Ondertussen gaat het onderzoek verder naar de exacte omstandigheden waardoor het ongeluk kon gebeuren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden