Clicky


Voorarrest in zaak gedode vermiste vrouw verlengd

Voorarrest in zaak gedode vermiste vrouw verlengd
06-09-2022 14:19 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het voorarrest van een 34-jarige man uit IJmuiden die verdacht wordt van moord dan wel doodslag dan wel dood door schuld op een 34-jarige vrouw met de Oekraïense nationaliteit is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank  gisteren beslist.

De Amsterdamse politie was een opsporingsonderzoek gestart nadat er op 21 augustus een melding was binnengekomen van vermissing van een vrouw met de Oekraïense nationaliteit die in Amsterdam verbleef. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw bij een man in IJmuiden op bezoek was gegaan. De Amsterdamse recherche heeft vervolgens op last van de officier van justitie  de 34-jarige bewoner  als verdachte aangehouden. Dat gebeurde in IJmuiden op 23 augustus.

In zijn woning aan de IJsselstraat trof de politie vervolgens het lichaam van een vrouw aan. Haar identiteit is inmiddels definitief vastgesteld. Het bleek inderdaad te gaan om de vermiste vrouw, een 34-jarige Oekraïense.

Bij de doorzoeking van de woning trof de recherche meerdere materialen aan die niet direct konden worden geduid. In verband met de veiligheid van de betrokkenen werden daarom specialistische diensten ingezet op het gebied van explosieven en gevaarlijke stoffen. Onderzoek wees uit dat er geen sprake was van onmiddellijk gevaar. De exacte samenstelling van de stoffen wordt nog onderzocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats