Clicky

 
Transport Online - G7-landen blijven achter bij afgesproken klimaatdoelstellingen

G7-landen blijven achter bij afgesproken klimaatdoelstellingen

G7-landen blijven achter bij afgesproken klimaatdoelstellingen
06-09-2022 10:37 | Klimaat | auteur ANP/RTR

PARIJS - De G7-landen blijven achter bij de in Parijs gemaakte klimaatafspraken. Dat melden het Carbon Disclosure Project (CDP) en managementadviesbureau Oliver Wyman op basis van eigen onderzoek.

In 2015 kwamen landen in Parijs overeen om de uitstoot van broeikasgassen zodanig te verminderen dat de opwarming van de aarde in elk geval beperkt blijft tot 2 graden. Het doel is de opwarming zelfs onder de 1,5 graad te houden, omdat dit volgens wetenschappers de ergste effecten van opwarming zou voorkomen.

Maar in werkelijkheid ligt de uitstoot in de G7-landen, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japen en de Verenigde Staten, op een niveau waarop we zouden uitkomen op 2,7 graden opwarming, stellen de onderzoekers. "Het is voor geen enkel land, laat staan ​​voor 's werelds meest geavanceerde economieën, acceptabel om industrieën te hebben die zo weinig collectieve ambitie tonen", verklaarde Laurent Babikian van CDP.

Temperatuurstijging tot 3,1 graden

De uitstoot van bedrijven in de VS en Canada is zelfs dermate hoog dat die kan leiden tot een temperatuurstijging van 2,8 tot 3,1 graden. De studie wijst uit dat dit "grotendeels het gevolg is van bedrijven die helemaal geen doelen stellen, in plaats van gebrekkige". Uit het onderzoek blijkt verder dat Duitsland, Italië en Nederland de meest ambitieuze doelstellingen hebben voor het verlagen van de emissies, met een pad naar 2,2 graden. Frankrijk zit op 2,3 graden en het Verenigd Koninkrijk op 2,6 graden.

Volgend jaar komen bijna tweehonderd landen bijeen op de klimaattop in Egypte, na wat voor velen een zomer is geweest met droogte, hittegolven en andere klimaatgerelateerde extremen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden