Clicky

 
Transport Online - Nieuwe spoorverbindingen tussen Baltic en Bosporus

Nieuwe spoorverbindingen tussen Baltic en Bosporus

Nieuwe spoorverbindingen tussen Baltic en Bosporus
06-09-2022 09:53 | Buitenland | auteur Redactie

HAMBURG - Metrans, dochteronderneming van Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), biedt nieuwe spoorverbindingen aan tussen de Oostzee, Centraal-Europa en Turkije. Gdansk wordt vanaf nu bediend door Metrans-treinen. Daarnaast werd in het uiterste zuidoosten, al enkele kilometers Azië in, de Halkali Terminal nabij Istanbul aangesloten op het Metrans Netwerk. Daarom strekt het volledige spoorwegnet zich nu uit van Gdansk, Hamburg, Bremerhaven, Wilhelmshaven en Rotterdam in Noord-Europa tot Koper, Triëst, Piraeus en Istanbul in het zuiden.

Peter Kiss, CEO van Metrans-Group: “De nieuwe relaties passen goed in de filosofie van onze dynamische groep. We verbinden steeds meer havens met onze strategisch gepositioneerde hubterminals voor de overslag van containers in heel Europa. Meer relaties betekent een aantrekkelijkere service voor onze klanten, zowel operationeel als qua kosten.”

De nieuwe verbinding met Turkije is mogelijk gemaakt door een samenwerking met de Turkse logistieke dienstverlener Omsan Logistics. De eerste trein met containers verliet op 3 september de Metrans Hub Terminal Dunajska Streda (Slowakije) richting Istanbul terminal Halkali. In het begin zijn er twee wekelijkse retour treinritten gepland.

Meer dan andere spoordiensten draagt ​​de verbinding met Turkije met zijn lange spoorafstand bij aan de vermindering van het wegverkeer en onderstreept het HHLA's streven naar duurzaamheid. Samen met Omsan Logistics is het een kans om de CO2-voetafdruk op deze belangrijke relatie te verkleinen. Het bedrijf heeft een sterke achtergrond op de Turkse markt. Als inhouse logistiek dienstverlener van de OYAK-groep zullen zij Metrans ondersteunen met hun diepgaande marktkennis.

In Polen sluit Metrans een ontbrekende schakel op haar Europese netwerkkaart met een verbinding met de Oostzee. Vanaf 5 september 2022 beginnen reguliere treinen tussen de Tsjechische Metrans-terminal Ostrava en de DCT-containerterminal in Gdansk aan een veelbelovende relatie. Nu kunnen de dozen van Metrans-klanten drie keer per week Polen van zuid naar noord doorkruisen in elke richting, met een tussenstop in Dabrowa Gornicza bij Katowice.

“We stellen onze klanten in Centraal- en Oost-Europa in staat om regelmatige verbindingen te krijgen met de haven van Gdansk”, voegt Peter Kiss eraan toe. “Dit is een welkome, langverwachte verbinding, die nieuwe kansen biedt voor de klanten en de markt. Zoals je van Metrans mag verwachten, presenteren we een duurzame innovatie: De bloktreinen tussen Gdansk en Ostrava zijn geoptimaliseerd in lengte die kan oplopen tot 750 meter. Dat vergroot de capaciteit van een enkele trein naar 112 standaardcontainers.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden