Clicky

 
Transport Online - NS-werknemers bereiden zich voor op volgende stakingsgolf

NS-werknemers bereiden zich voor op volgende stakingsgolf

NS-werknemers bereiden zich voor op volgende stakingsgolf

UTRECHT - Er komen nieuwe stakingen aan bij NS: op 9, 13 en 15 september. Dat hebben de gezamenlijke vakbonden (VVMC, FNV en CNV Vakmensen) zojuist besloten.

"De actiebereidheid onder het NS-personeel is enorm hoog", zegt onderhandelaar Jerry Piqué van CNV Vakmensen. "We gaan nu door tot NS over de brug komt en bereid is om een goede cao met ons af te spreken, met een stevige loonsverhoging en afspraken over het aanpakken van de werkdruk."

Het gaat opnieuw om regionale stakingen:

  • 9 september: regio’s noordwest en west
  • 13 september: regio’s noord, oost en zuid
  • 15 september: regio midden

In actie voor een nieuwe cao

De NS-werknemers voeren actie voor een nieuwe cao. Naast een stevige loonsverhoging – hoognodig vanwege de enorme inflatie – willen de werknemers vooral meer aandacht voor de hoge werkdruk. Bij NS zijn momenteel zo’n 1.400 vacatures.

Piqué: "Veel NS’ers lopen op hun tandvlees en kunnen nu vaak niet de kwaliteit en service leveren die ze graag zouden willen. Ze krijgen op deze manier niet de kans om hun werk goed te doen. NS zal echt over de brug moeten komen met een goede cao, waar meer waardering uit spreekt. Anders raast de actietrein helaas gewoon door."

Eisen aan NS

Concreet vraagt CNV Vakmensen in de nieuwe cao (de huidige is per 1 juli afgelopen) onder andere om een loonsverhoging van 4,5% per jaar plus een volwaardige december-uitkering (van 8,33%). Daarnaast wil de bond dat de hoge werkdruk wordt aangepakt met afspraken over verlof, opleidingen en vaste banen voor uitzendkrachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden