Clicky

 
Transport Online - Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona
05-09-2022 12:52 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

CHENGDU - De Chinese miljoenenstad Chengdu blijft tenminste tot woensdag in lockdown vanwege een uitbraak van het coronavirus. De maatregel had eigenlijk zondag na vier dagen moeten aflopen. De autoriteiten vinden dat er nog op grote schaal moet worden getest om de situatie onder controle te krijgen in de hoofdstad van de provincie Sichuan.

Chengdu ligt in het midden van China en is een belangrijk economisch centrum. De stad, een van de grootste van het land, heeft zo'n 16 miljoen inwoners en met de omliggende gebieden zelfs zo'n 21 miljoen. De maatregelen houden onder meer in dat elk huishouden per dag slechts een iemand naar de winkels mag sturen om boodschappen te doen. De persoon in kwestie moet wel in de 24 uur daarvoor negatief zijn getest.

De bevolking vreesde al dat de lockdown langer dan vier dagen zou duren. In april werd Shanghai aanvankelijk ook voor vier dagen afgesloten, maar uiteindelijk konden de meeste inwoners van de economische metropool een maand of twee niet naar buiten.

In de afgelopen weken zijn ook in andere steden maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus genomen. Volgens Chinese media hebben momenteel 33 steden met ongeveer 65 miljoen inwoners te maken met beperkende maatregelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden