Clicky


Grote politiecontrole bij Deens transportbedrijf

Grote politiecontrole bij Deens transportbedrijf
05-09-2022 10:13 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

KOLDING - Maandagochtend vroeg is de Deense politie een groot onderzoek gestart bij een Deens transportbedrijf in de omgeving van Kolding.

Het onderzoek, en de controle, vindt plaats op basis van meldingen over het transportbedrijf en op basis van een al lopend onderzoek van een ander politiedepartement in Zuid-Oost Jutland. Op basis van voorlopige informatie heeft de rechtbank in Kolding een huiszoekingsbevel uitgevaardigd dat de politie toegang geeft tot het transportbedrijf.

De verwachting is dat de politie het grootste deel van de dag ter plaatse zal zijn. Het doel van de controle is om mogelijke overtredingen van de wetgeving aan het licht te brengen, met name wetgeving die bijzonder relevant is voor vervoerders, zoals regels voor rijrusttijden, cabotageregels enzovoorts. In dit verband kan in eerste instantie bijvoorbeeld mogelijk bewijs in de vorm van documentatie worden verzameld, registratie en ondervraging van getuigen worden uitgevoerd

Aangezien dit een uitgebreide inspanning en controle is, die naar verwachting zal leiden tot een langer vervolgonderzoek, en aangezien dit een strafrechtelijk onderzoek is, zal er geen informatie met het publiek worden gedeeld over de resultaten van de actie, bevindingen, eventuele aanklachten of nader onderzoek, etc, meldt de Deense politie maandagochtend.