Clicky

 Zeker 10 doden en 15 gewonden bij steekpartijen in Canada

Zeker 10 doden en 15 gewonden bij steekpartijen in Canada
05-09-2022 00:19 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

REGINA - Bij meerdere steekpartijen kort na elkaar in dorpjes op het platteland van Canada zijn volgens de politie tien mensen om het leven gekomen en minstens vijftien anderen gewond geraakt. Twee verdachten zijn op de vlucht. De politie heeft een waarschuwing uitgegeven voor de provincie Saskatchewan, waar de steekpartijen plaatsvonden, en voor buurprovincies Alberta en Manitoba, meldt de Toronto Star.

De politie heeft laten weten dat sommige slachtoffers een gericht doelwit leken bij de aanvallen, terwijl anderen willekeurig gekozen zouden zijn. De aanvallen vonden plaats in James Smith Cree Nation en in Weldon. De politie zegt onderzoek te doen op dertien plaatsen delict. Zij heeft de twee verdachten geïdentificeerd en hun namen en foto's vrijgegeven. Ze zouden op de vlucht zijn in een zwarte Nissan Rogue en 30 en 31 jaar oud zijn. De politie waarschuwt dat de twee nog altijd worden verondersteld "gewapend en gevaarlijk" te zijn.

De eerste melding over een steekpartij kwam zondag om 05.40 uur (lokale tijd) binnen bij de politie, snel gevolgd door meldingen van nog een heel aantal andere steekincidenten.

Volgens de politie kan het aantal gewonden uiteindelijk nog hoger blijken. Mogelijk zijn lichtgewonde slachtoffers zelfstandig naar ziekenhuizen gegaan voor hulp. Ook wordt gevreesd dat het dodental nog verder kan oplopen. De gezondheidsautoriteiten in Saskatchewan melden dat meerdere gewonden "in kritieke toestand" verkeren.

De Canadese premier Justin Trudeau reageerde via Twitter op het nieuws. Hij schreef: "De aanvallen in Saskatchewan van vandaag zijn afschuwelijk en hartverscheurend. Mijn gedachten zijn bij hen die een geliefde hebben verloren en bij hen die gewond zijn geraakt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats