Clicky

 
Transport Online - Actrice Jane Fonda heeft lymfeklierkanker en ondergaat chemotherapie

Actrice Jane Fonda heeft lymfeklierkanker en ondergaat chemotherapie

Actrice Jane Fonda heeft lymfeklierkanker en ondergaat chemotherapie
02-09-2022 23:46 | Showbizz | auteur ANP

LOS ANGELES - Actrice Jane Fonda heeft van haar artsen te horen gekregen dat ze aan non-Hodgkin lymfoom lijdt. Op Instagram schrijft de 84-jarige Amerikaanse dat ze inmiddels zes maanden chemotherapie ondergaat en dat het redelijk goed met haar gaat. Non-Hodgkin lymfoom is kanker in het lymfestelsel.

Volgens Fonda is haar ziekte goed te behandelen. "80 procent van de mensen overleeft, dus ik voel me gelukkig." De voormalige fitnessgoeroe prijst zichzelf ook gelukkig dat ze zowel een ziektekostenverzekering heeft als toegang tot de beste artsen. "Ik besef, en het is pijnlijk, dat ik hierin bevoorrecht ben. Bijna elk gezin in Amerika heeft wel eens te maken gehad met kanker en veel te veel mensen hebben geen toegang tot de hoogwaardige gezondheidszorg die ik ontvang en dit is niet juist."

Fonda was een politieke activist ten tijde van de oorlog in Vietnam. Ze werd gefotografeerd terwijl ze op een Noord-Vietnamees luchtafweergeschut zat tijdens een bezoek aan Hanoi in 1972, waarop ze de bijnaam 'Hanoi Jane' kreeg. In die tijd kon de actrice nauwelijks werk krijgen in Hollywood. Nadien reeg ze de prijzen echter aaneen, waaronder twee Oscars en zeven Golden Globes. Fonda was de laatste jaren te zien als Grace in de succesvolle Netflixserie Grace & Frankie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden