Clicky

 
Transport Online - Grote brand in Duitsland leidt tot stankoverlast in delen Limburg

Grote brand in Duitsland leidt tot stankoverlast in delen Limburg

Grote brand in Duitsland leidt tot stankoverlast in delen Limburg
02-09-2022 13:17 | Buitenland | auteur ANP

SCHINVELD - Een grote brand in een recyclebedrijf voor elektronische apparatuur in de Duitse grensplaats Baesweiler zorgt voor stankoverlast in de regio rond Schinveld en Sittard. Bij de brandweer zijn daarover meerdere klachten binnengekomen, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid Limburg vrijdag rond de middag.

Volgens de politie in Aken woedt de brand in een afvalberg van de elektronische apparaten. Ze heeft meerdere straten in de omgeving afgezet vanwege de giftige rook. De politie in Aken spreekt van een sterke rookontwikkeling en raadt automobilisten aan een omweg te nemen. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

De wind voert de rook richting Limburg. Rond 12.30 uur riep de Limburgse brandweer mensen die last hebben van de rook op om ramen en deuren te sluiten. De Limburgse brandweer verricht naar eigen zeggen geen metingen naar de schadelijkheid van de rook. Een woordvoerder zei dat de Duitse collega's dat al doen. Hij wist verder niet hoeveel klachten er inmiddels bij de meldkamer zijn binnengekomen.

Baesweiler ligt vlak over de grens bij Landgraaf, Brunssum en Schinveld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden