Clicky


 


Al meer dan 500 mensen aan het werk via Banenplan Schiphol

Al meer dan 500 mensen aan het werk via Banenplan Schiphol

SCHIPHOL - Het Banenplan Schiphol, dat de ambitie heeft in 3 jaar tijd 750 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen op Schiphol, heeft een mijlpaal bereikt. Inmiddels zijn meer dan 500 mensen aan de slag. Het Banenplan is een initiatief van Royal Schiphol Group, de gemeente Amsterdam, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS) en werd in januari 2020 ondertekend.

Kort na de ondertekening van het banenplan in januari 2020 brak in maart de coronacrisis uit. De doelstelling van het plan leek daardoor onhaalbaar. Waar de focus eerst lag op het plaatsen van werkzoekenden, verschoof deze nu noodgedwongen naar werk-naar-werk-trajecten voor medewerkers op Schiphol, om te voorkomen dat zij in een uitkeringssituatie terecht zouden komen.

Anderhalf jaar later veranderde de situatie opnieuw. De arbeidsmarkt heeft sindsdien te maken met ongekende krapte. Het Banenplan Schiphol kan zich daardoor weer vooral richten op het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder bijvoorbeeld statushouders, mensen met een arbeidsbeperking en mensen die langdurig in een uitkering zitten. 

Tussen januari 2020 en augustus 2022 hebben nu meer dan 500 mensen via het Banenplan werk gevonden op Schiphol. Een groot deel van hen werkt nu succesvol in de horeca, transport of logistiek. Ondanks de schommelingen op de arbeidsmarkt zijn de resultaten van het Banenplan dus zeer positief. Royal Schiphol Group, de gemeente Amsterdam, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS) bespreken daarom nu hoe zij de samenwerking na het aflopen van de driejarige termijn van het Banenplan eind januari 2023 zullen voortzetten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats