Clicky


Buitenveldertbaan week buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud

Buitenveldertbaan week buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud
02-09-2022 10:19 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SCHIPHOL - Van maandag 5 tot en met dinsdag 13 september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode kan de Schiphol-Oostbaan meer worden ingezet als landingsbaan. Dat gebeurt wanneer er een harde (zuid)westenwind is of wanneer er buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren.

Door het onderhoud aan de Buitenveldertbaan worden ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer gebruikt. 

Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en Kaagbaan.

Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of wanneer de omstandigheden (zoals het weer, aanbod en beschikbaarheid van andere banen) daarom vragen. 

Werkzaamheden 

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Buitenveldertbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd.

De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.