Clicky

 
Transport Online - NS zet ruim 300 man extra personeel in tijdens F1-weekend

NS zet ruim 300 man extra personeel in tijdens F1-weekend

NS zet ruim 300 man extra personeel in tijdens F1-weekend
02-09-2022 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - NS rijdt het hele Formule 1-weekend twaalf treinen per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. Dit betekent iedere vijf minuten een trein. Zo kunnen we 10.000 reizigers per uur naar de F1 brengen. "Ruim 300 extra collega's per dag helpen alle racefans dit weekend op weg naar het circuit en 's avonds weer naar huis", aldus de NS.

Sinds gisteren zijn de stations langs het traject voorzien van looproutes in Formule 1-stijl en zijn de Sprinters, die het hele weekend op maximale lengte heen en weer rijden, richting Amsterdam en Zandvoort gebracht. 

Rond 7.00 uur vanmorgen arriveerden de eerste enthousiaste racefans op Amsterdam Centraal. Sinds 8.00 uur komt de stroom met reizigers goed op gang en rijden alle 12 treinen per uur. De sfeer is feestelijk, meldt de NS.

"Op station Amsterdam Centraal geven extra collega's racefans gedoseerd toegang tot het perron, zodat de treinen veilig en snel kunnen vertrekken. Er wordt ruimte vrijgehouden voor fans die op de tussengelegen station instappen. Zo brengen we iedereen snel en veilig naar Zandvoort", aldus een woordvoerder van NS.

Reisadvies Amsterdam - Zandvoort 

Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Vorig jaar mocht het evenement met slechts tweederde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom. Dit betekent nog meer treinreizigers richting het evenement.  

Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, raden we reizigers aan vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of om vooraf hun saldo op te laden. 

Vanwege de grote drukte kunnen reizigers tijdens het Formule 1-weekend tot 14.00 uur geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam. Tussen Amsterdam en Zandvoort geldt dit voor de gehele dag. Alle informatie en adviezen staan op een speciale webpagina.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions