Clicky

 
Transport Online - Transuniverse Forwarding neemt groupagebedrijf Apmex over

Transuniverse Forwarding neemt groupagebedrijf Apmex over

Transuniverse Forwarding neemt groupagebedrijf Apmex over

WONDELGEM/EVERGEM - Transuniverse Forwarding heeft het groupagebedrijf Apmex International Forwarding uit Evergem (Gent) overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in transport op West-Europa, met de klemtoon op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Benelux-distributie. Hiermee verstevigt Transuniverse zijn positie in de groupagemarkt en versterkt het zijn team met ervaren specialisten.

Apmex is in 2003 opgericht door Alain Merckx. Zijn bedrijf telt vandaag de dag zes medewerkers en realiseert een jaaromzet van zo’n 2,5 miljoen euro. Het geniet een uitstekende reputatie in de groupagesector en is bekend door zijn professionele dienstverlening en sterke marktkennis. “Wij hebben steeds gekozen voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Wij mogen dan ook rekenen op zeer trouwe klanten, toegewijde medewerkers en loyale transportpartners”, zegt hij.

“In mei 2023 ga ik met pensioen. Omdat ik geen familiale opvolger heb, ging ik op zoek naar een overnemer die de continuïteit zou waarborgen en de kwaliteit zou handhaven. Die vonden we in Transuniverse Forwarding. Een bijkomend voordeel voor ons personeel is dat onze zetel in Evergem op een paar kilometer van die van Transuniverse in Wondelgem is gelegen”, legt Alain Merckx uit. Alle medewerkers gaan mee in de overname.

Een duidelijke win-win

Voor Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, is deze overname een duidelijke win-win voor beide bedrijven. “Apmex doet eigenlijk hetzelfde als Transuniverse, maar op een kleinere schaal. Deze integratie verstevigt dus onze positie in de groupage op een aantal kernlanden. Dankzij de goede banden van Apmex met zijn transportpartners verzekeren we ons tevens van extra capaciteit, wat in de huidige marktomstandigheden niet vanzelfsprekend is. En we verwelkomen nieuwe collega’s met een bewezen knowhow. Omgekeerd kunnen we de klanten van Apmex een bredere waaier aan bestemmingen aanbieden. En voor het personeel ontstaan daarnaast nieuwe doorgroeimogelijkheden."

Continuïteit verzekerd

Alain Merckx blijft aan boord tot eind april 2023. “Hiermee kan ik de continuïteit verzekeren en de integratie begeleiden. Operationeel zal weinig veranderen: beide bedrijven zullen geleidelijk in elkaar vloeien”, zegt hij.

Schaalvergroting nodig

“Voor de transportsector zijn het bijzonder uitdagende tijden, onder meer door de hoge brandstofprijzen, de impact van de inflatie op de loonkosten en de steeds stijgende transportprijzen ten gevolge van de slinkende vrachtwagencapaciteit. Die extra kosten kunnen we niet integraal doorrekenen, waardoor de marges zwaar onder druk staan. Dat baart me zorgen. Het is dus meer dan ooit zaak om goed naar het bord te kijken”, stelt Frank Adins.

“Om deze uitdagingen aan te gaan, beslisten we onder meer om schaalvergroting na te streven. De overname van Apmex past in deze strategie. Die biedt de mogelijkheid om de kosten breder te spreiden en tegelijkertijd de capaciteit uit te breiden”, voegt hij toe. “Wij blijven overigens uitkijken naar een verdere schaalvergroting: als ze onze werking versterken, meer capaciteit verzekeren en de kosten gunstig beïnvloeden, zullen andere acquisities volgen. Verkennende gesprekken zijn nu al aan de gang”.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden