Clicky

 
Transport Online - Grote drukte verwacht op de weg op eerste dag Formule 1-weekend Zandvoort

Grote drukte verwacht op de weg op eerste dag Formule 1-weekend Zandvoort

Grote drukte verwacht op de weg op eerste dag Formule 1-weekend Zandvoort
02-09-2022 09:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZANDVOORT - Op de eerste dag van het Formule 1-weekend wordt het druk in Zandvoort. Het circuit in de kustplaats ontvangt in totaal meer dan 100.000 bezoekers en om extreme verkeershinder te voorkomen worden er uitgebreide verkeersmaatregelen genomen.

Zo laat de NS elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en station Zandvoort aan Zee. "Zo brengen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races en weer terug", aldus NS. Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op stations. In iedere trein zet NS twee machinisten in (één voor en één achter), zodat treinen na aankomst snel kunnen vertrekken. Ook staan er extra ploegen klaar die kunnen ingrijpen als het misgaat.

Verder zijn beide toegangswegen naar Zandvoort en Bloemendaal afgesloten voor verkeer. De ANWB raadt weggebruikers aan om de komende dagen de regio Haarlem en Bollenstreek te mijden en andere routes te kiezen.

Vorig jaar mocht het evenement met slechts twee derde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom op het circuit. De gemeente Zandvoort zei in aanloop naar het weekend "ontspannen" te zijn en "klaar voor het feest".

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,931
Diesel1,750

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions