Clicky


 


Credit Suisse gaat duizenden banen schrappen na reeks schandalen

Credit Suisse gaat duizenden banen schrappen na reeks schandalen
01-09-2022 23:36 | Financieel | auteur ANP

ZÜRICH - Credit Suisse overweegt 5000 banen te schrappen om kosten te besparen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Dit zou betekenen dat een op de tien arbeidsplaatsen bij de Zwitserse zakenbank verloren gaat. Duitse en Zwitserse media spreken ook van het verlies van duizenden banen.

De op een na grootste bank van Zwitserland wilde zelf niet ingaan op vragen. Het financiële concern meldde alleen dat het bij de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers de nieuwe strategische koers zal bekendmaken.

Onlangs volgde Ulrich Körner, een bestuurder met veel ervaring in reorganisaties, Thomas Gottstein op als topman van Credit Suisse. De bank heeft een reeks schandalen achter de rug die het bedrijf veel geld hebben gekost en de reputatie hebben geschaad.

Zo deed Credit Suisse zaken met investeringsfonds Archegos en de financieringsmaatschappij Greensill, die beide omvielen door risicovol gedrag. Onlangs veroordeelde een Zwitserse rechtbank Credit Suisse omdat drugshandelaren tussen 2004 en 2008 ongestoord geld konden witwassen via de bank, die aankondigde in beroep te gaan.

Door alle affaires lijdt Credit Suisse al drie kwartalen op rij megaverliezen, omdat de kosten voor rechtszaken flink oplopen. Het bedrijf hoopt met ingrepen in onder andere het personeelsbestand jaarlijks 1 miljard frank (iets meer dan 1 miljard euro) minder kwijt te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats