Clicky

 
Transport Online - De Europese RAJA Group breidt uit in België met nieuw distributiecentrum

De Europese RAJA Group breidt uit in België met nieuw distributiecentrum

De Europese RAJA Group breidt uit in België met nieuw distributiecentrum
01-09-2022 18:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TONGEREN - De RAJA Group, specialist in verpakkingen, kantoorartikelen en magazijnbenodigdheden, versterkt haar aanwezigheid in Europa met de bouw van een nieuw distributiecentrum in België. Het nieuwe magazijn in Tongeren is goed voor 16.000 m² extra opslagruimte en kantoren. De werkzaamheden zijn van start gegaan in mei 2022 en zullen in de lente van 2023 worden afgerond.

Het nieuwe gebouw, het vierde magazijn voor RAJA België, wordt gebouwd door de logistieke vastgoedontwikkelaar Prologis. Er ontstaat hierdoor ruimte voor zo’n 25.000 extra pallets waardoor RAJA nóg efficiënter bestellingen kan verzenden naar alle uithoeken van de Benelux maar ook naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

"Deze uitbreiding is noodzakelijk om de aanzienlijke groei van onze activiteiten in Europa te ondersteunen", zegt Gidi Pluym, Algemeen Directeur van RAJA Benelux. "Met dit extra distributiecentrum kunnen we alle producten en orders nóg vlotter tot bij onze klanten brengen.”

Tijdens de bouw van het nieuwe magazijn wordt de nodige aandacht besteed aan ecologisch verantwoord ondernemen. Zo wordt het gebouw voorzien van LED-verlichting, hoogwaardige isolatie, een energiebesparingsmodus voor de besturing van dockside-apparatuur, zonwerende en isolerende beglazing en een warmtepomp als verwarmingsbron. Ook wordt er veel belang gehecht aan oplaadpunten voor elektrische fietsen en wagens voor zowel medewerkers als bezoekers.

Strategische ligging

RAJA België sloeg in 2001 haar tenten op in Tongeren, de perfecte uitvalsbasis voor verzendingen in de hele Benelux. “RAJA was bij de eerste bedrijven die zich op het industrieterrein Tongeren-Oost vestigden. We kunnen inmiddels terugblikken op meer dan 20 jaar succesvol ondernemerschap, evolutie en vooruitgang.”, aldus burgemeester Patrick Dewael.

“Ook wij, als stadsbestuur, blijven investeren om bedrijven de kans te geven om te groeien en hen van gepaste bedrijfshuisvesting te voorzien. De uitbreiding van RAJA België zorgt tevens voor extra werkgelegenheid in de regio. De stad Tongeren is dan ook erg blij met de uitbreiding.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden