Clicky

 
Transport Online - Westkolk sluis Weurt vanaf 1 september weer beperkt in bedrijf

Westkolk sluis Weurt vanaf 1 september weer beperkt in bedrijf

Westkolk sluis Weurt vanaf 1 september weer beperkt in bedrijf
01-09-2022 16:26 | Stremmingen | auteur Redactie

WEURT - De westkolk van sluis Weurt is vanaf donderdag 1 september 2022 weer beperkt beschikbaar voor de scheepvaart. Omdat Rijkswaterstaat de installatie continu monitort, zijn de openingstijden voorlopig aangepast. Schepen die geschut willen worden, dienen zich aan te melden bij sluis Weurt.

Beperkte openingstijden sluis Weurt

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 september 2022 is de westkolk beschikbaar van 7.00 tot 15.30 uur. Vanaf maandag 5 september is de westkolk op werkdagen van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 07.00 tot 23.00 en in het weekend van 07.00 tot 15.30 uur. Rijkswaterstaat hanteert deze bedientijden tot nader bericht.

Continu monitoren

De afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat gewerkt aan het herstel van de bewegingsinrichting. Dit herstel verloopt volgens plan, alleen moeten we de installatie continu monitoren en indien nodig bijsmeren. Hierdoor is de westkolk beperkt beschikbaar. Ook de schutcyclus duurt enkele minuten langer dan voorheen.

Oostkolk sluis Weurt nog steeds gestremd

Vanwege de lage waterstanden op de Waal blijft in de oostkolk onvoldoende diepgang over voor de schepen. Bovendien zorgt de lage waterstand voor overbelasting van de assen aan de wielen waarop de sluisdeuren open en dicht rollen. De sluis openhouden, zou funest zijn voor de levensduur van de deuren. Inmiddels vinden er ook werkzaamheden plaats die tot 15 september 2022 duren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions