Clicky

 
Transport Online - Tips voor het kopen van een tweedehands bedrijfswagen

Tips voor het kopen van een tweedehands bedrijfswagen

Tips voor het kopen van een tweedehands bedrijfswagen
01-09-2022 09:23 | Bedrijfsnieuws | auteur gesponsorde content

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het van belang dat je jouw goederen en gereedschap vervoert in een goede bedrijfswagen. Ben je op zoek naar een tweedehands bedrijfswagen? Dan is het belangrijk om een aantal aspecten in gedachten te houden. In dit artikel vind je enkele tips over waar je op moet letten bij de aankoop van een tweedehands bedrijfswagen. Houd deze tips in gedachten en je vindt zeker de perfecte bedrijfswagen voor jouw bedrijf.

Zoek naar een betrouwbare motor

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands bedrijfsvoertuig, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er een vindt met een betrouwbare motor. Je wilt immers niet vast komen te zitten aan de kant van de weg. Kies in ieder geval voor een betrouwbare bedrijfswagen, zoals de Renault Trafic of Volkswagen Transporter. Deze wagens staan erom bekend dat ze een sterke motor hebben.

Dus hoe weet je of een motor betrouwbaar is? Een ding om naar te kijken is hoeveel kilometer er mee gereden is. Is er ver mee gereden? Dan heb je te maken met een betrouwbare motor die het lang volhoudt.

Een ander ding om te overwegen is de leeftijd van het voertuig. Over het algemeen zijn oudere voertuigen minder betrouwbaar dan nieuwere voertuigen. Maar er zijn altijd uitzonderingen op deze regel, dus je zal jouw onderzoek willen doen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Overweeg de staat van de stoelen

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands bedrijfsvoertuig, is het belangrijk om na te denken over de staat van de stoelen. Je zal veel tijd in die auto doorbrengen, dus je wil er zeker van zijn dat de stoelen comfortabel zitten.

Denk er ook aan hoe gemakkelijk het is om de stoelen schoon te maken. Als je de auto voor zaken gebruikt, zal je waarschijnlijk te maken krijgen met vuil en viezigheid. Je wil dus een auto met stoelen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is

Het is belangrijk dat je in jouw bedrijfsvoertuig voldoende ruimte hebt om het werk te doen dat je moet doen. Daarom is het van cruciaal belang om het voertuig te inspecteren voordat je het koopt en ervoor te zorgen dat de laadruimte van goede grootte is.

Je zal ook willen controleren of de deuren gemakkelijk open en dicht gaan, en of de oprijplaat in goede staat is. Als er problemen zijn met de laadruimte, kan dit betekenen dat je problemen zal hebben met het laden en lossen van jouw uitrusting.

Neem dus je tijd bij het bekijken van gebruikte bedrijfswagens, en zorg ervoor dat je elk hoekje en gaatje inspecteert. Het lijkt misschien veel werk, maar het is het uiteindelijk waard wanneer je een voertuig hebt dat aan al jouw behoeften voldoet.

Controleer de remmen en de banden

Zorg ervoor dat de remmen in goede staat zijn en dat de banden genoeg profiel hebben. Je wil niet eindigen met een voertuig dat onveilig is om in te rijden. Kijk ook eens naar de carrosserie van de auto en controleer op tekenen van roest of schade.

Vraag om een proefrit

Vraag altijd of je een proefrit mag maken. Je wil er zeker van zijn dat de wagen in goede staat is en dat de motor soepel loopt. Het is ook aan te raden om een tijdje plaats te nemen op de bestuurdersstoel. Zit deze comfortabel? Kun je gemakkelijk bij alle bedieningselementen? Zijn de stoelen in goede staat? En is er genoeg ruimte achterin voor al jouw spullen?

Vraag de autogeschiedenis op

Wanneer je een tweedehands bedrijfsvoertuig koopt, is het belangrijk om naar de autogeschiedenis te vragen. Deze geeft informatie over eventuele ongelukken die het voertuig heeft meegemaakt, en over eventuele grote reparaties die zijn uitgevoerd.

Het is ook een goed idee om de APK-geschiedenis van het voertuig te controleren. Hieraan kun je zien of de auto regelmatig is onderhouden. En ten slotte, neem de tijd om de auto zelf te inspecteren. Zoek naar tekenen van slijtage en zorg ervoor dat alles in orde is.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden