Clicky

 
Transport Online - Agractie: kabinet gaat in op voorwaarden voor gesprek

Agractie: kabinet gaat in op voorwaarden voor gesprek

Agractie: kabinet gaat in op voorwaarden voor gesprek
30-08-2022 19:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Boerenorganisatie Agractie zegt dat het kabinet akkoord gaat met de voorwaarden die de boerenorganisaties samen hadden gesteld. Ze zeiden eerder op dinsdag dat ze alleen met stikstofbemiddelaar Johan Remkes willen praten als ze kunnen spreken over zaken als het stikstofkaartje en de deadline voor halvering van de uitstoot van stikstof.

Agractie-voorman Bart Kemp zegt dat hij "zojuist bericht" heeft gekregen dat "Remkes en het Kabinet ingaan op ons agendavoorstel". Hij voegt eraan toe: "Op deze manier is aan onze voorwaarden voldaan om een constructief gesprek te kunnen voeren dat hopelijk tot resultaat en een begin van herstel van vertrouwen zal leiden."

De woordvoerder van Remkes en de woordvoerder van stikstofminister Christianne van der Wal willen niet reageren op de bewering van Agractie. LTO Nederland laat weten: "We wachten de definitieve agenda nog af, maar de signalen zijn positief en een gesprek met de sector zou met het oog op vertrouwensherstel goed zijn."

Het overleg zou woensdag zijn. Volgens Kemp kunnen behalve Remkes ook premier Rutte, landbouwminister Staghouwer, stikstofminister Van der Wal en infrastructuurminister Harbers aanschuiven. De locatie is nog niet bekend. Bijna vier weken geleden spraken Remkes, kabinetsleden en landbouworganisaties met elkaar in Utrecht. Remkes sprak na afloop van een constructief gesprek, maar LTO Nederland was ontevreden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden