Clicky

 
Transport Online - ANWB: vrij drukke avondspits door treinstaking

ANWB: vrij drukke avondspits door treinstaking

ANWB: vrij drukke avondspits door treinstaking
30-08-2022 19:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ANWB ziet dat het dinsdag vrij druk is op de Nederlandse snelwegen tijdens de avondspits. Mogelijk komt dat doordat meer mensen de auto pakken vanwege de staking van NS-personeel in het midden van het land, die het treinverkeer in bijna het hele land stillegt. Rond 17.00 uur stond er ruim 500 kilometer file.

De verkeersdienst ziet dat het vooral druk is in het midden van het land, op de wegen tussen Utrecht en Den Bosch. Zo staat er een file op de A2 van ruim een uur tussen knooppunt Everdingen en Zaltbommel. Door een ongeluk met een vrachtwagen eerder op de dinsdag moest een deel van het wegdek worden vervangen. Naar verwachting zal de weg daar pas weer volledig hersteld zijn na de spits, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Ook is het druk op de A27 en loopt het vast op de A10 bij de Zeeburgertunnel vanwege ongelukken. Verder is het druk op de A4 van Amsterdam naar Den Haag: ter hoogte van Schiphol staat ongeveer elf kilometer file.

Rijkswaterstaat waarschuwt ook voor een uur vertraging op de A50 bij Apeldoorn. Door een bermbrand zijn er twee rijstroken dicht richting Arnhem. De brandweer verwachtte rond 17.00 uur klaar te zijn met blussen, waarna de rijstroken weer zullen worden vrijgegeven.

Het was dinsdagochtend ook al druk op de weg door de treinstaking, met name in de Randstad. De ANWB waarschuwde dinsdagochtend al voor een drukkere avondspits door de staking. Er rijden de hele dag bijna geen treinen in Nederland. Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions