Clicky

 
Transport Online - Nog drie verdachten aangehouden voor afvaldumpingen A7

Nog drie verdachten aangehouden voor afvaldumpingen A7

Nog drie verdachten aangehouden voor afvaldumpingen A7
30-08-2022 16:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft de afgelopen week nog eens drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij afvaldumpingen op de A7 in Friesland op 28 juli en 1 augustus. Een van de verdachten, een 30-jarige man uit Achtkarspelen werd deze dinsdag aangehouden en zit nog vast voor verhoor. De andere twee verdachten werden vorige week aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrij maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek.

Maandag 22 augustus werd een 50-jarige man uit Opende aangehouden op verdenking van het leveren van de asbestplaten die op de weg werden gedumpt. De dag daarop werd een 22-jarige man uit Achtkarspelen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Ook is een trekker in beslag genomen die mogelijk is gebruikt bij de dumpingen.

Op 28 juli botste een auto op gedumpt afval op de A7 ter hoogte van Frieschepalen. Het voertuig raakte daarbij zwaar beschadigd. In de nacht van 31 juli op 1 augustus werden onder meer afval, pallets en hout gedumpt op dezelfde snelweg, dit keer ter hoogte van Marum. Tussen het gedumpte afval zat ook asbest. Dit was volgens de politie zodanig schadelijk "dat Rijkswaterstaat een speciaal team moest inschakelen om het afval op te ruimen".

De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit. Eerder waren al een 19-jarige man uit Opende, een 20-jarige man uit Gorredijk en een man van 32 uit Westerkwartier aangehouden. Zij worden verdacht van het blokkeren van de snelweg, brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden