Clicky

 
Transport Online - 'Aanzienlijke schade' aan OS 35 na aanvaring met de ADAM LNG bij Gibraltar [+foto's]

'Aanzienlijke schade' aan OS 35 na aanvaring met de ADAM LNG bij Gibraltar

'Aanzienlijke schade' aan OS 35 na aanvaring met de ADAM LNG bij Gibraltar [+foto's]
30-08-2022 15:52 | Aanvaringen | auteur ANP/RTR

GIBRALTAR - Een vrachtschip dat onderweg was naar Vlissingen heeft voor de kust van Gibraltar bij een botsing met een ander schip "aanzienlijke schade" opgelopen. De lokale autoriteiten hebben dat bekendgemaakt en delen ook mee dat een team van een Nederlands bergingsbedrijf dinsdag na aankomst ter plaatse onderzoek zal verrichten.

De zogeheten bulkcarrier OS 35 met een lengte van 178 meter vervoert staal en heeft ook meer dan 400 ton aan brandstof aan boord. Het vaartuig botste tegen een schip dat lng (vloeibaar gas) vervoerde, de 289 meter lange ADAM LNG, en is vervolgens deels gezonken.

Duikers hebben vastgesteld dat de boeg van de OS 35 1,2 meter diep in de zeebodem zit. De autoriteiten in Gibraltar spreken van "aanzienlijke schade" aan de stuurboordzijde van het schip. Onder de waterlijn is bijvoorbeeld een gat van ongeveer 10 bij 4 meter waargenomen. Er is een drijvende barrière beschikbaar voor het geval dat er brandstof gaat lekken.

De schade aan de ADAM LNG is beperkt gebleven. De lokale autoriteiten maken melding van een oppervlakkige deuk in de boeg. Dit schip ligt momenteel voor anker in de buurt van de plaats waar de aanvaring plaatsvond. De bemanningsleden van beide schepen zijn bij de botsing ongedeerd gebleven. De haven was vanwege het incident vier uur dicht, maar is nu weer in gebruik.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden