Clicky

 
Transport Online - Makelaar heeft 'asielhotel' zelf aangedragen bij COA

Makelaar heeft 'asielhotel' zelf aangedragen bij COA

Makelaar heeft 'asielhotel' zelf aangedragen bij COA
29-08-2022 15:02 | Binnenland | auteur ANP

ALMELO - De makelaar van de eigenaresse van het 'asielhotel' in Albergen heeft het pand zelf onder de aandacht gebracht bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit bleek maandag in de rechtbank in Almelo, tijdens het kort geding dat het COA heeft aangespannen tegen de eigenaresse om haar te houden aan het getekende koopcontract.

De eigenaresse zei dat ze niet op de hoogte was van plannen van het COA om in het hotel 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel te huisvesten. Ze hoorde pas via een Kamerbrief van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) van de plannen tot 300 asielzoekers op te vangen en barakken te plaatsen. Als ze dat vooraf had geweten had ze nooit aan de verkoop willen meewerken, zei ze.

Het hotel beschikt over 28 kamers en 74 bedden. Opschaling tot 200 mensen ziet ze niet zitten. "Tweehonderd kan niet. Ik kan me wel voorstellen dat er in sommige kamers een stapelbed komt. Maar ik blokkeerde helemaal toen ik hoorde dat er plannen waren voor driehonderd mensen met ook units in het weiland", legde de eigenaresse de rechter uit. "In het buitengebied van Twente kun je niet zomaar units neerzetten en mensen opvangen. Ik heb toen meteen geappt of we er alsjeblieft nog vanaf konden."

Ze is drie jaar tevergeefs bezig geweest om te proberen het hotel te verkopen. Tijdens een technische inspectie door het COA heeft ze de geïnteresseerde partij gevraagd hun plannen nog stil te houden, omdat nog niet duidelijk was of de verkoop zou doorgaan en ze onnodige onrust in Albergen wilde voorkomen.

De advocaat van het COA zei: "Ik krijg een beeld van de verkoper die ik zou willen kwalificeren als spijtoptant. Ze zegt 'achteraf had ik het misschien niet moeten doen', maar zo werkt het niet als je met elkaar een overeenkomst sluit. Ze heeft niets over aantallen afgesproken in de onderhandelingen en de koopovereenkomst. Mevrouw voelt zich onder druk gezet door de omgeving, dat begrijp ik. Maar dat is geen reden om 1 minuut voor 12 nog de overeenkomst te ontbinden. Want juridisch was het al kwart over 1. Het pand zal vandaag nog geleverd moeten worden."

De rechter doet om 15.40 uur uitspraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions