Clicky

 
Transport Online - Grote belangstelling voor kort geding 'asielhotel' Albergen

Grote belangstelling voor kort geding 'asielhotel' Albergen

Grote belangstelling voor kort geding 'asielhotel' Albergen
29-08-2022 13:42 | Binnenland | auteur ANP

ALMELO - Het kort geding over de verkoop van het zogenoemde 'asielhotel' in Albergen trekt grote belangstelling. Tientallen mensen uit het dorp zijn bijeen in de rechtbank in Almelo, waar de rechter zich maandagmiddag buigt over de verkoop van het hotel aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De rechtbank heeft twee extra videozalen ingericht voor iedereen die het kort geding wil volgen.

Het COA heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenares van het hotel, omdat zij onder de verkoop uit probeert te komen. Volgens haar is de verkoop op onjuiste gronden gebeurd. Het COA is het daar niet mee eens en spande een kort geding aan om haar aan de verkoop te houden. De rechter liet aan het begin van de zitting weten maandagmiddag nog uitspraak te doen.

In de koopovereenkomst is geregeld dat de overdracht van Hotel ‘t Elshuys maandag moet plaatsvinden. Afgelopen week liet de eigenaar echter per brief weten dat ze van de koop afzag omdat er vooraf niet duidelijk was verteld dat er 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel gehuisvest zouden worden. Volgens het COA is daar echter sinds het eerste contact in april al duidelijkheid over geweest.

"De verkoper moet die koop simpelweg nakomen", zei de advocaat van het COA tijdens het kort geding. "De maatschappelijke commotie die afgelopen periode is ontstaan is voor alle partijen te betreuren. Die commotie neemt niet weg dat tussen het COA en de verkoper een geldende koopovereenkomst is gesloten." Volgens de raadsman van het COA kan de eigenaresse geen beroep doen op dwaling of bedrog, omdat haar van meet af aan duidelijk was dat het COA een groot aantal asielzoekers in het hotel wilde opvangen. De eigenaresse had haar hotel in april zelfs aangeprezen als ideale locatie voor opvang, aldus de raadsman van het COA. De organisatie heeft volgens hem niets verzwegen of een valse voorstelling van zaken gegeven.

De advocaat van de eigenaresse vindt dat de rechter in Almelo de vordering van het COA dient af te wijzen. Volgens hem leent deze zaak zich niet voor een kortgedingprocedure, omdat er geen spoedeisend belang is. Hij vindt dat het COA een bodemprocedure moet afwachten bij de rechtbank in Den Haag. De eigenaresse ontkent dat het COA tijdens een bezichtiging heeft gezegd meer dan 60 tot 80 mensen in haar hotel te willen opvangen.

Het bericht dat het COA een hotel in Albergen, dat onder Tubbergen valt, had gekocht om daar asielzoekers onder te brengen, zorgde voor veel onrust in de gemeente. De aankoop was zonder medeweten van de gemeente gedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions