Clicky


Vrijwillige student-brandweerman opgepakt om Franse bosbranden

Vrijwillige student-brandweerman opgepakt om Franse bosbranden
29-08-2022 00:11 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

SOULAC-SUR-MER - Een 19-jarige man die in opleiding was om vrijwilliger te worden bij de brandweer in het Franse departement Gironde is opgepakt op verdenking van brandstichting, melden Franse media zondag. Volgens de procureur van Bordeaux wordt hij ervan verdacht tussen 29 juli en 21 augustus 31 branden te hebben gesticht in Nord-Médoc. Hij zou naast bossen onder meer hout en heidevelden in brand hebben gezet.

Het zuidwestelijke departement Gironde werd deze zomer geteisterd door meerdere grote bosbranden. Duizenden mensen werden geëvacueerd. In La Teste-de Buch werd vorige maand ongeveer 7000 hectare bos verwoest. In Landiras ging in totaal meer dan 20.000 hectare in vlammen op.

De jonge vrijwilliger werd vrijdag opgepakt en riskeert een gevangenisstraf van vijftien jaar voor "vernietiging door vuur". Hij zou zijn betrokkenheid deels hebben toegegeven.

Eerder dit seizoen werd in Frankrijk ook al een man aangehouden die lid was van de vrijwillige brandweer. De man zou hebben geprobeerd bosbranden te veroorzaken omdat hij graag branden blust.