Clicky

 
Transport Online - Maandag meer over voorgeleiding chauffeur Nieuw-Beijerland

Maandag meer over voorgeleiding chauffeur Nieuw-Beijerland

Maandag meer over voorgeleiding chauffeur Nieuw-Beijerland
28-08-2022 19:28 | Ongevallen | auteur ANP

OUD-BEIJERLAND - Naar verwachting wordt maandag duidelijk of de vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het veroorzaken van het dodelijke ongeval in Nieuw-Beijerland zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat vertelde officier van justitie Hugo Hillenaar zondagavond tijdens de persconferentie over het drama.

Eerder werd al bekend dat de chauffeur niet onder invloed was van alcohol. Wel is bloed bij hem afgenomen, om te bepalen of verdovende middelen of medicatie een rol kunnen hebben gespeeld bij het ongeluk, aldus Hillenaar. De lab-uitslagen moeten nog komen. Daarna wordt besloten of de 46-jarige man uit Spanje wordt voorgeleid.

Meer informatie over de oorzaak van het ongeluk is er nog niet, vertelde teamchef van de politie Zuid-Holland Zuid Kini Homan tijdens de persbijeenkomst. Er worden nog steeds getuigen gehoord die bij het ongeluk aanwezig waren en er vindt technisch onderzoek naar de vrachtwagen plaats.

Bij het ongeluk zijn zes mensen om het leven gekomen, onder wie een hoogzwangere vrouw. Zeven mensen raakten gewond, onder wie kinderen. Het drama speelde zich zaterdagavond rond 18.00 uur af op de Zuidzijdsedijk bij Nieuw-Beijerland. De vrachtwagen was bovenaan de dijk vanuit stilstand gaan rijden en van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in een buurtbarbecue terecht. Daar deden ongeveer vijftig mensen aan mee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden