Clicky

 
Transport Online - NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar

NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar

NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar
28-08-2022 18:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Op de derde stakingsdag van NS-personeel maandag in Noord-Holland moeten reizigers in het hele land rekening houden met langere reistijden en vaker overstappen, meldt de NS. Door de staking van personeel rijden er de hele dag vrijwel geen NS-treinen in het grootste deel van Noord-Holland. Naar Schiphol rijden enkele treinen vanaf Utrecht Centraal, maar de NS roept mensen op alleen op die manier naar de luchthaven te reizen als het anders echt niet lukt.

"Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal", aldus de NS. Maar het stakingsgebied is zo verweven met de dienstregeling dat ook reizigers in de rest van het land hinder kunnen ondervinden van de actie. Dat betekent dat mensen "landelijk" rekening moeten houden met meer reistijd en meer overstappen.

De NS adviseert reizigers die binnen Noord-Holland willen treinen of naar de provincie moeten om alternatief vervoer te regelen of hun reis uit te stellen. Er rijden geen bussen als vervanging van de treinen.

Ook internationale treinreizigers gaan de staking maandag voelen. Thalys en Eurostar rijden helemaal niet. De intercity tussen Brussel en Amsterdam rijdt alleen tussen Rotterdam en Brussel en minder vaak dan normaal. De ICE naar Frankfurt rijdt drie keer vanuit Amsterdam, de IC Berlijn rijdt vanuit Duitsland tot grensplaats Bad Bentheim. De Nightjet uit Wenen reist niet verder dan Keulen.

De acties door NS-personeel worden gevoerd vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC. NS laat weten "de zorgen van onze collega's over de financiële situatie en werk-privé balans" te begrijpen. "Tegelijkertijd hebben we als bedrijf te maken met een krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en achterblijvende reizigersaantallen." De NS ziet evengoed "voldoende aanknopingspunten" om het gesprek over de cao weer op te pakken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden