Clicky

 Vrachtwagen rijdt van dijk in Nieuw-Beijerland, meerdere doden en gewonden

Vrachtwagen rijdt van dijk in Nieuw-Beijerland, meerdere doden en gewonden [+foto's&video's]
27-08-2022 19:29 | Ongevallen | auteur ANP

NIEUW-BEIJERLAND - [update 10:00 uur] In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond meerdere mensen om het leven gekomen toen een vrachtwagen even na 18.00 uur van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte. Behalve dodelijke slachtoffers zijn meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie spreekt van ten minste twee doden.

De politie kon nog niet zeggen om hoeveel dodelijke slachtoffers en gewonden het precies gaat. Voor exacte aantallen wil ze eerst zekerheid hebben. Die kan pas worden gegeven wanneer de vrachtwagen geborgen is. Er liggen daaronder nog enkele omgekomen mensen, aldus de politie.

Op de plaats van het ongeluk in de buurtschap Zuidzijde in Nieuw-Beijerland is een zogenoemd plaats delict ingericht om onder meer sporenonderzoek te doen naar de toedracht. De chauffeur, een 46-jarige man uit Spanje, bleef ongedeerd en is aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij het incident.

De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Over de toedracht kan de politie nog niets zeggen, volgens een woordvoerster blijven "alle scenario's open". Ze zegt dat het ongeluk de gemeenschap diep heeft getroffen, "veel aanwezigen kennen elkaar".

Bij het ernstige ongeluk werden meerdere ambulances en traumahelikopters ingezet. Het ongeluk gebeurde op de Zuidzijdsedijk. De politie meldde meteen na het ongeluk "met heel veel hulpverleners aan het werk te zijn bij het incident".

Rond het incident heerst verslagenheid. Aanwezigen op het buurtfeest, andere ooggetuigen en omwonenden worden door de gemeente opgevangen. Ook is voor hen slachtofferhulp geregeld.

Op de plaats van het ongeluk was een grote ravage zichtbaar, met onder meer omver gereden picknicktafels, flessen en etenswaar. Rondom de vrachtwagen, voorzien van een Spaans kenteken, zijn inmiddels hekken geplaatst ten behoeve van het politieonderzoek. Een kraanwagen is aanwezig om de verongelukte vrachtwagen te bergen.

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Hoeksche Waard, waartoe Nieuw-Beijerland behoort, sprak na overleg met diverse nabestaanden en andere betrokkenen van "een afschuwelijk ongeluk in een zo hechte en kleine gemeenschap als Nieuw-Beijerland". Familieleden en buren zijn volgens hem verslagen, ook al omdat niet bekend is hoe het met de gewonden gaat en de onzekerheid groot is. "Onze grootste zorg geldt de mensen die betrokken zijn."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats