Clicky

 
Transport Online - Drie Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in VS, één in kritieke toestand

Drie Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in VS, één in kritieke toestand

Drie Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in VS, één in kritieke toestand
27-08-2022 17:38 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bij een schietpartij voor een hotel in de stad Indianapolis in de Verenigde Staten zijn drie militairen van het Nederlandse Korps Commando Troepen gewond geraakt. Een van hen verkeert in kritieke toestand, aldus het ministerie van Defensie. De twee andere militairen zijn ook geraakt, maar zijn wel aanspreekbaar.

De schietpartij gebeurde in de vrije tijd van de militairen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De commando's zijn op oefening in de staat Indiana. In het hotel verbleven meer Nederlandse commando's, aldus een woordvoerder van het ministerie. Hij heeft verder niet meer informatie.

In de buurt van Indianapolis staat een oefendorp. Daar gaan Nederlandse commando's vaker heen om te trainen. Ze logeren dan in dit hotel.

De plaatselijke politie onderzoekt de zaak. Er zijn geen aanhoudingen verricht en er is ook nog niets bekend over de aanleiding voor de schietpartij.

Volgens lokale media gebeurde de schietpartij bij hotel Hampton Inn. Dat zou volgens lokale zender WISHTV rond 03.30 uur lokale tijd zijn gebeurd, zegt de zender op gezag van de Indianapolis Metropolitan Police Department. Dat hotel ligt in het hart van de stad, aan Maryland Street.

Volgens de politie zouden er meerdere getuigen zijn en heeft de politie een mogelijke verdachte in het vizier.

De zender zegt op gezag van de politie dat de drie militairen voor de schietpartij mogelijk eerder betrokken zijn geweest bij een vechtpartij elders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden