Clicky


Ruim 2 miljoen mensen zien finale twintigste seizoen Slimste Mens

Ruim 2 miljoen mensen zien finale twintigste seizoen Slimste Mens
27-08-2022 09:33 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - In totaal hebben 2,1 miljoen mensen vrijdagavond de finale van het twintigste seizoen van de KRO-NCRV-kennisquiz De slimste mens gezien. Daarmee wist de winst van cabaretier en columnist Jasper van Kuijk de meeste kijkers te trekken op vrijdag, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De cabaretier versloeg in de finale van het jubileumseizoen presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel. Van Kuijk nam het in het finalespel op tegen Van Santen, die hij versloeg door vier goede antwoorden te geven bij de vraag: 'Wat weet je van Hoog-Catharijne?'.

Van Kuijk speelde in een aparte studio omdat iemand in zijn familie het coronavirus had opgelopen. Daarom deed hij mee "als tv-scherm", een primeur in het programma.

De slimste mens wordt in de kijkcijfer top 25 gevolgd door het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, dat door 1,7 miljoen mensen is bekeken. Op plek 3 komt het RTL Nieuws van 19.30 uur, dat 1 miljoen mensen zagen op RTL 4. Het best bekeken SBS6-programma was talkshow Vandaag Inside, dat met 711.000 kijkers op plek 11 komt.