Clicky


ANWB verwacht grote verkeersdrukte naar circuit Spa-Francorchamps

ANWB verwacht grote verkeersdrukte naar circuit Spa-Francorchamps
26-08-2022 10:27 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De tienduizenden Nederlanders die dit weekend naar het circuit van Spa-Francorchamps in de Ardennen gaan om Max Verstappen aan te moedigen, moeten rekening houden met lange files richting het circuit. De ANWB verwacht dat het vrijdag, zaterdag en zondag erg druk zal zijn op wegen naar het circuit.

Tijdens de vorige editie vorig jaar moesten mensen op onder meer de N62 tussen Malmédy en Spa, de E25 tussen Maastricht, Luik en Rémouchamps, de E42 tussen Luik, Verviers en Malmédy en de E421 tussen Sankt Vith en Spa urenlang geduld hebben, aldus de ANWB. "Dit jaar zal het verkeersbeeld er niet anders uitzien", meldt de ANWB vrijdag.

Wie naar het circuit wil, doet er volgens de ANWB goed aan ruim op tijd te vertrekken en onderweg de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. "Zo blijft het mogelijk om tijdig een alternatieve route te nemen, al is het aantal opties om bij het racecircuit te komen beperkt."

De race is pas zondag, toch verwacht de ANWB ook vrijdag en zaterdag al grote drukte op de smalle wegen in de Belgische Ardennen. Veel mensen zouden de vrije trainingen en kwalificatiewedstrijden willen bijwonen. "In totaal komen er gedurende dit raceweekend zo’n 360.000 mensen af op de Grote Prijs van België."