Clicky


Greenergy breidt biodieselproductie in Amsterdams havengebied uit

Greenergy breidt biodieselproductie in Amsterdams havengebied uit
26-08-2022 09:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Greenergy, Europa's grootste producent van biodiesel uit afval, gaat de productie in zijn biodieselfabriek in het Amsterdamse havengebied met meer dan 25 procent verhogen. Dit doet het bedrijf door op bestaand terrein efficiënter én energiezuinigere productiemethoden te introduceren.

Als onderdeel van de miljoeneninvestering verbetert Greenergy ook zijn verwerkingscapaciteit, zodat een ​​breder scala aan afgewerkte oliën gebruikt kunnen worden als grondstof voor de productie van biodiesel.

Christian Flach, CEO van Greenergy: “Als bedrijf gericht op de energietransitie kijken we altijd naar hoe we de vermindering van koolstofemissies voor het wegvervoer kunnen stimuleren. Deze investering past daarbij.”

De verwachting is dat de vraag naar geavanceerde biobrandstoffen in de toekomst zal toenemen, mede gedreven door in Europa vastgestelde blendmandaten om de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector te verminderen. Met deze investering hoopt het bedrijf te voldoen aan deze stijgende vraag. Greenergy start eind augustus met de upgrades, welke naar verwachting in 2023 voltooid zijn.

Roon van Maanen, hoofd Energy& Circular Industry bij Port of Amsterdam, is enthousiast: “Het is belangrijk dat er meer wordt geïnvesteerd in de productie, opslag en handel van geavanceerde biobrandstoffen. Dit soort investeringen bevestigt ook onze positie als haven die steeds slimmer, sneller en schoner werkt. En het sluit aan bij onze circulaire ambities.” Greenergy is één van de biobrandstofproducenten in de Amsterdamse haven. Eerder verhoogde ook Argent haar productiecapaciteit al.