Clicky


 


Nederlander probeerde in Duitsland belasting op e-liquid te ontduiken

Nederlander probeerde in Duitsland belasting op e-liquid te ontduiken
26-08-2022 09:42 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DRESDEN - De bestelbus van een 48-jarige Nederlander werd maandag 8 augustus door de Duitse politie gecontroleerd op de parkeerplaats "Am Heidenholz" langs de Duitse A17. Bij de controle werd ruim 21 liter e-liquid gevonden. Dat maakte de Duitse politie vrijdag bekend. De Nederlandse bestuurder was onderweg van Tsjechië naar Nederland met zijn busje.

Bij ondervraging door de agenten verklaarde de 48-jarige man dat hij geen tabaksproducten bij zich had en overhandigde hij een vrachtbrief. Volgens de vrachtbrief had hij meer dan 80 dozen in de laadruimte van zijn bestelbus. Bij het controleren van de bus troffen de douanebeambten slechts 22 dozen aan. Elke afzonderlijke doos bevatte verschillende soorten e-liquid voor e-sigaretten in retailverpakkingen. De chauffeur verklaarde dat hij ze namens een bedrijf vanuit Tsjechië naar Nederland zou brengen.

Sinds 1 juli 2022 zijn nicotinehoudende stoffen voor het gebruik van e-sigaretten onderworpen aan tabaksaccijns in Duitsland en dus ook de e-liquid verpakkingen. Aangezien e-liquid een substituut is voor tabaksproducten, is de invoervergoeding voor persoonlijk gebruik 1 liter, maar niet meer dan 10 retailverpakkingen.

Omdat deze richtlijn duidelijk werd overschreden, resulteerde het huidige belastingtarief van 16 cent per milliliter in fiscale verliezen van 3.500 euro.

Tegen de 48-jarige Nederlander is een strafzaak aangespannen wegens belastingontduiking en zijn de goederen in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats