Clicky

 
Transport Online - Overname MCI door CIMC gaat niet door vanwege complexe regelgeving

Overname MCI door CIMC gaat niet door vanwege complexe regelgeving

Overname MCI door CIMC gaat niet door vanwege complexe regelgeving

KOPENHAGEN - Maersk en China International Marine Containers Ltd. (CIMC) hebben de beëindiging aangekondigd van de eerder aangekondigde transactie waarbij CIMC Maersk Container Industry (MCI), een toonaangevende fabrikant van koelcontainers, van Maersk zou overnemen. De partijen kwamen overeen om de overeenkomst te beëindigen vanwege aanzienlijke regelgevingsproblemen die het sluiten van de transactie in de weg stonden.

De voorgenomen verkoop van MCI werd aangekondigd op 28 september 2021 en zou naar verwachting in 2022 worden afgerond. Als onderdeel van het afrondingsproces was de transactie onderworpen aan goedkeuringen van regelgevende instanties.

"Het is jammer dat de transactie ondanks inspanningen van alle betrokken partijen niet doorgaat. Gedurende het hele proces heeft MCI zeer goed gepresteerd dankzij de toewijding van al haar medewerkers. Maersk zal in de nabije toekomst de trotse eigenaar van MCI blijven en we zullen nu beoordelen wat de beste structurele opzet voor MCI is om de ontwikkeling van het bedrijf op lange termijn te waarborgen", aldus Patrick Jany CFO bij AP Moller - Maersk, in een verklaring.

MCI, opgericht door Maersk in 1991, maakt al meer dan 30 jaar deel uit van het bedrijf. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een bedrijf dat zich volledig toelegt op de productie van koelcontainers. Momenteel heeft MCI 2.300 mensen in dienst in China en Denemarken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden