Clicky

 
Transport Online - Stakingsdreiging Lufthansa na vastlopen cao-gesprekken piloten

Stakingsdreiging Lufthansa na vastlopen cao-gesprekken piloten

Stakingsdreiging Lufthansa na vastlopen cao-gesprekken piloten
25-08-2022 19:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG/DPA

BERLIJN - De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees. "Vanaf heden" kan er gestaakt worden bij de luchtvaartmaatschappij, aldus de bond. Een datum of locatie is nog niet bekendgemaakt.

De twee partijen zitten al weken met elkaar om tafel om een staking te voorkomen, maar die lijkt nu niet meer af te wenden. Eerder ging Lufhansa al akkoord met een loonsverhoging, maar de piloten zien vanaf 2023 ook graag een inflatiecorrectie. Stakingsacties van piloten waren opgeschort zolang de besprekingen duurden.

Eerder voerde de luchtvaartmaatschappij al gesprekken met vakbond Ver.di over een loonsverhoging voor het grondpersoneel. Daarover bereikten beide partijen een akkoord, waarmee verdere stakingen en acties van ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de baan zijn. Eerder staakte het grondpersoneel van Lufthansa nog. Toen moest het concern ruim duizend vluchten schrappen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden