Clicky


 


SLM-directeur De Haan uit Suriname gevlucht naar Nederland

SLM-directeur De Haan uit Suriname gevlucht naar Nederland
25-08-2022 19:37 | Algemeen | auteur Redactie

PARAMARIBO - De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) Paul de Haan is begin deze week naar Nederland vertrokken. In een donderdag uitgegeven verklaring zegt hij vanwege zijn veiligheid en die van zijn gezin Suriname te hebben verlaten via buurland Frans Guyana. Hij zou van verschillende kanten bedreigd zijn.

De geruchten over zijn vertrek deden al enkele dagen de ronde. In de verklaring legt hij uit dat "er krachten zijn die kennelijk geen belang hebben bij een herstructurering en die uiteindelijk hebben gemaakt dat ik heb moeten terugtreden als CEO". De Haan heeft afgelopen zondag zijn ontslag aan president Chan Santokhi aangeboden.

In zijn verklaring legt hij verder uit dat het herstelplan voor de vliegmaatschappij bijna uitgevoerd kon worden. Maar toen er volgens De Haan "een politieke hetze" was ontstaan, waarin hij onder vuur kwam te liggen en te maken kreeg met bedreigingen, is hij vertrokken.

De Nederlander werd in maart 2021 aangetrokken om SLM uit de financiële problemen te halen. Zijn belangrijkste opdracht was het bedrijf weer gezond te maken en de schuld van 75 miljoen dollar weg te werken. Om deze klus te klaren zou hij een herstelplan opstellen en uitvoeren. De bedoeling was dat het bedrijf na drie jaar weer gezond zou zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats