Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt verkeersonveilige trekker met oplegger die 30 km/u rijdt van de weg [+foto's]

Duitse politie haalt verkeersonveilige trekker met oplegger die 30 km/u rijdt van de weg

Duitse politie haalt verkeersonveilige trekker met oplegger die 30 km/u rijdt van de weg [+foto's]
25-08-2022 12:10 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

NIESTETAL - De Duitse politie heeft dinsdagmiddag een einde gemaakt aan de rit van een trekker met oplegger die over de Duitse A7 reed.

Naast significante mankementen aan de vrachtwagen met oplegger, met een totaal gewicht van 40 ton, constateerden de agenten dat de remmen van de oplegger blijkbaar geen enkel remmend effect meer hadden.

Om deze reden werd de trekker-oplegger combinatie buiten dienst gesteld. Pas nadat alle gebreken zijn verholpen en aan een deskundige zijn voorgelegd, kan de combinatie weer in gebruik worden genomen. Tegen het Duitse transportbedrijf hebben de agenten een administratieve strafvordering ingesteld.

De agenten waren dinsdagmiddag rond 13:30 uur onderweg in noordelijke richting op de A7 toen ze de vrachtwagen bij Sandershäuser Berg opmerkten vanwege de lage snelheid van 30 km/u. Minstens twintig andere vrachtwagens stonden al in de file achter de vrachtwagen.

Bij de daaropvolgende controle ontdekten de deskundige agenten tal van significante gebreken, daarom droegen ze het voertuig over aan een expert in Lohfelden. Deze constateerde dat verschillende remschijven waren verroest, rem remblokken en remklauwen ontbraken, zodat de oplegger kennelijk geen enkele remfunctie meer had.

Daarnaast hadden sommige banden nauwelijks profiel, staken scherpe delen van de buitenwand uit en was het uitlaatsysteem verroest.

In de geschiedenis van de vrachtwagen werd gevonden dat de vrachtwagen bij de laatste algemene keuring in december 2021 al gevaarlijke gebreken vertoonde, daarom is er geen TÜV-sticker afgegeven. Sindsdien heeft het transportbedrijf de voertuigcombinatie niet meer aangeboden ter keuring en heeft het, naar nu blijkt, de oplegger dagelijks gebruikt om goederen te vervoeren totdat het door de politie uit het verkeer werd gehaald.

De onderzoeken zijn nog in volle gang.

Foto's

 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • R. van Heur
  R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden