Clicky


Dodental aanval Russen op treinstation Oekraïne stijgt tot 25

Dodental aanval Russen op treinstation Oekraïne stijgt tot 25
25-08-2022 09:59 | Buitenland | auteur ANP

KIEV - Een Russische raketaanval op een treinstation in Oekraïne heeft aan 25 mensen het leven gekost, 31 personen raakten gewond. Dat maakten de Oekraïense autoriteiten bekend na afloop van de zoek- en reddingsoperatie. Een passagierstrein werd geraakt. Onder de doden zijn twee kinderen. Meerdere mensen zouden in een auto zijn verbrand.

De Russen bestookten het treinstation van Chaplyne in de centrale regio Dnipropetrovsk woensdag op de Oekraïense Onafhankelijkheidsdag, precies een half jaar na de Russische invasie in het land. De Oekraïense president Volodimir Zelenski maakte de aanval bekend toen hij per videoverbinding de VN-Veiligheidsraad toesprak.

De Verenigde Staten en de Europese Unie veroordeelden de aanval op burgers. Maar zoals gebruikelijk zien de Russen dat helemaal anders. Zij bevestigden donderdag de aanval, maar volgens het ministerie van Defensie in Moskou werden ruim tweehonderd Oekraïense militairen gedood. Ook zou militair materieel zijn vernietigd bij de Iskander-raketaanval, melden Russische staatsmedia.