Clicky

 
Transport Online - VS waarschuwen voor sancties tegen Turkije om banden met Rusland

VS waarschuwen voor sancties tegen Turkije om banden met Rusland

VS waarschuwen voor sancties tegen Turkije om banden met Rusland
24-08-2022 17:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft Turkije gewaarschuwd voor mogelijke sancties als het zaken blijft doen met Rusland. Washington maakt zich in toenemende mate zorgen over de Russische regering en bedrijven in Rusland die Turkije gebruiken om westerse handelsbeperkingen te omzeilen. Deze zijn opgelegd als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne zes maanden geleden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin kwamen eerder deze maand op een top in de Russische badplaats Sotsji overeen om de economische samenwerking te intensiveren. De waarde van de Turkse export naar Rusland is in de maanden mei, juni en juli met bijna 50 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Turkse haven van Trabzon maakte bijvoorbeeld woensdag bekend zogeheten roll-on-roll-off-schepen uit Rusland te gaan verwelkomen. De havendirecteur maakte bekend dat de haven uitgediept wordt zodat schepen tot 60.000 ton kunnen aanmeren. Eén zo'n schip levert een omzet van ongeveer 333.000 euro op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions