Clicky

 
Transport Online - FNV wil één 'gelijkwaardig' cao voor alle medewerkers bij PostNL

FNV wil één 'gelijkwaardig' cao voor alle medewerkers bij PostNL

FNV wil één 'gelijkwaardig' cao voor alle medewerkers bij PostNL
24-08-2022 12:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Vakbond FNV wil dat medewerkers van PostNL één gelijkwaardig cao krijgen en vaste banen. Volgens de bond hebben de postbezorgers nu een eigen cao die minder goed is dan die van de rest van het personeel. Ook wil FNV dat uitzendkrachten na maximaal negen maanden een vast contract krijgen, maakte de bond bekend bij de start van de gesprekken over een nieuwe cao.

"PostNL moet werknemers op alle fronten gelijk gaan behandelen", zegt Mariska Exalto, bestuurder FNV Post en Pakketten. De bond eist ook 100 euro bruto per maand extra, minimaal 14 euro per uur, afschaffen van jeugdlonen en een goede regeling voor oudere werknemers om eerder te stoppen met werken.

Ook wil de bond "de koopkracht van de medewerkers veiligstellen" door een automatische prijscompensatie in de cao op te nemen. Hierdoor worden de lonen automatisch aangepast aan de inflatie.

Verder noemt FNV het "onbestaanbaar" dat het structurele werk bij PostNL nog steeds door veel flexwerkers wordt gedaan. Exalto: "90 procent van de post- en pakketsorteerders heeft geen vast contract bij PostNL, terwijl het werk dat ze doen al jaren structureel is. Flexwerkers willen ook graag vast in dienst bij PostNL", aldus de bestuurder.

Eerder deze maand bood PostNL alle postbezorgers een vast contract aan. Het gaat om zowel werknemers die al in dienst zijn van het postbedrijf, als werknemers die nieuw in dienst komen. Daarmee worden ruim duizend tijdelijke contracten omgezet in contracten voor onbepaalde tijd.

PostNL wil geen inhoudelijke reactie geven op de eisen van FNV. "De inzet voor de cao-onderhandelingen zullen we aan tafel met de bonden bespreken", reageert een woordvoerder.

Volgens hem is het doel om met de vakorganisaties nieuwe afspraken te maken "die waardering uitspreken voor de medewerkers en die bijdragen aan de financiële gezondheid van PostNL". Zo blijft het bedrijf volgens de zegsman "een aantrekkelijke werkgever, voor nu en voor de toekomst".

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden