Clicky


Bontrans Transport en Opslag B.V. overgenomen door Van Straalen de Vries

Bontrans Transport en Opslag B.V. overgenomen door Van Straalen de Vries

WOERDEN - Van Straalen de Vries (VSDV) uit Zwaagdijk heeft met ingang van 17 augustus 2022 Bontrans Transport en Opslag BV uit Woerden overgenomen. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel en uit een interne memo van Bontrans.

In de memo die werd verzonden aan de chauffeurs van Bontrans staat te lezen dat de bedrijven de overname aanstaande zaterdag hadden willen bekendmaken maar dat er verschillende geruchten de ronde deden. Daarom heeft het bedrijf besloten de chauffeurs nu alvast kort in te lichten over de overname die inmiddels al rond is zoals blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel.

Bontrans meldt dat het besluit tot de overname genomen is om de continuïteit te waarborgen voor de klanten en werknemers.

Verdere details over de overname zullen zaterdag aanstaande worden bekendgemaakt, meldt Bontrans.

Het is de zoveelste overname van VSDV in korte tijd. In oktober 2021 werden de recyclingactiviteiten van de Jan Snel groep overgenomen. In juni 2021 werd een garagebedrijf in Hoogeveen overgenomen. Begin 2021 werd Sandstra Transport uit Bolsward overgenomen. De meest recente overname van VSDV is een groot distributiecentrum in Zwaag dat werd overgenomen.

Bij Bontrans Transport en Opslag in Woerden werken rond de 42 werknemers. Het is vooralsnog onbekend hoeveel daarvan meegaan in de overname. 

Bontrans Transport en Opslag is vooral gespecialiseerd in het nationale- en internationale zeecontainertransport. Het bedrijf is met name sterk in het vervoer van reefer containers vanwege het in kunnen zetten van meerdere trucks met ingebouwde gensets. Hiernaast rijden zij met meerdere vrachtwagencombinaties met haakarmen voor een van de grootste afvalverwerkers Suez in Nederland.