Clicky


Verhuizen naar Rotterdam? Drie dingen die je als aanstaande Rotterdammer moet weten

Verhuizen naar Rotterdam? Drie dingen die je als aanstaande Rotterdammer moet weten
24-08-2022 11:43 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Wanneer je de website van Holland Movers bezoekt, zul je er al snel genoeg achter komen dat je heel makkelijk terecht bent gekomen bij een zeer betrouwbaar en goed verhuisbedrijf in Rotterdam. Je hebt er dus voor gekozen om te verhuizen naar de stad waar Feyenoord traint, waar je de Erasmusbrug over kan rijden en waar geleerden leren aan de Erasmus Universiteit. Hoewel je waarschijnlijk al heel wat basiskennis hebt over deze prachtige stad in Zuid-Holland, is het wel belangrijk dat je nét iets meer weet dan dat. Rotterdam heeft namelijk heel wat verborgen weetjes die je als aankomende Rotterdammer zeker wel moet weten. Ben je benieuwd naar deze drie weetjes? Lees dan vooral door om er achter te komen!

Weetje 1: Napoleon was een echte Rotterdammer

Wanneer je aan Rotterdam denkt, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Napoleon Bonaparte. Je zult namelijk eerder denken aan een grote stad met moderne architectuur en technologie. Hoewel dit natuurlijk op dit moment het beeld van Rotterdam is, is het beeld heel anders geweest als we teruggaan naar de 13e eeuw. Rotterdam heeft namelijk een rijke geschiedenis die in de 13de eeuw begon. Zo bracht in 1811 de enige echte Napoleon Bonaparte een bezoekje aan deze grote stad. Hij verbleef om precies te zijn in het Schielandshuis in Rotterdam terwijl hij een bezoekje bracht aan het mooie Koninkrijk Holland. Wanneer je verhuisd bent, kun je dus zeggen dat je in dezelfde stad als Napoleon hebt geslapen.

Weetje 2: de enige stad met een skyline

Hoewel Rotterdam hoge gebouwen heeft, wordt er vaak vergeten dat Rotterdam één van de enige steden in Nederland is die ook daadwerkelijk een skyline heeft. Je kunt op verschillende plekken van de stad de mooie en indrukwekkende skyline bekijken. Je moet tijdens het bewonderen van de skyline vooral naar de Euromast kijken. De Euromast is één van de bekendste gebouwen in Rotterdam en is makkelijk te herkennen aan zijn vorm en architectuur. Wanneer je dus verhuist naar Rotterdam, kun je opscheppen over het feit dat Rotterdam de enige stad in Nederland is met een echte skyline. Daar kan zelfs onze hoofdstad Amsterdam niet tegenop. Je kunt dit weetje dus zeker als pluspunt van de mooie stad Rotterdam in Zuid-Holland zien.

Weetje 3: heel veel mogelijkheden qua openbaar vervoer

Daarnaast is het ook een fijn weetje om te weten dat er in Rotterdam ontzettend veel goede connecties zijn met het openbaar vervoer door de gehele stad. Zo kun je in Rotterdam met zowel de metro als de trein en met de fiets als met de bus. Hierdoor kun je heel gemakkelijk van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad. Je hebt zelfs in Rotterdam een speciale watertaxi. De watertaxi is eigenlijk de coolste manier in Rotterdam om jezelf te vervoeren. Je kan alleen gebruik maken van de watertaxi wanneer je een reservering hebt gemaakt. Houd daar dus wel rekening mee. Bij het andere openbaar vervoer kun je je OV kaart laten zien of een kaartje kopen.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!