Clicky

 
Transport Online - Kuehne+Nagel rijdt met zonnepanelen om CO2-uitstoot te verminderen

Kuehne+Nagel rijdt met zonnepanelen om CO2-uitstoot te verminderen

Kuehne+Nagel rijdt met zonnepanelen om CO2-uitstoot te verminderen
24-08-2022 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - Als onderdeel van het doel om duurzamere supply chain-oplossingen te creëren, vermindert Kuehne+Nagel de CO2-uitstoot in Nederland door zonnepanelen bovenop vrachtwagens te gaan gebruiken. De zonnepanelen verminderen het brandstofverbruik tot wel 1.200 liter per jaar, per voertuig. Dit vermindert het totale brandstofverbruik van een vrachtwagen met maximaal zes procent, waardoor de CO2-uitstoot per vrachtwagen op jaarbasis met 3,8 ton wordt verlaagd.

Traditioneel verbruiken vrachtwagens een grote hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door de dynamo. De zonnepanelen voorzien de vrachtwagens nu van zonne-energie. Tijdens het rijden wordt de motor minder belast, wat het brandstofverbruik verlaagt.

Een geïntegreerd zonnebeheersysteem maakt het ook mogelijk om elektrische apparaten zoals telefoons en computers op te laden en om de airconditioning in de vrachtwagencabine en de laadklep van stroom te voorzien.

Daarnaast kan de chauffeur meten hoeveel zonne-elektriciteit er door de zonnepanelen aan het voertuig is geleverd en hoeveel er per activiteit wordt verbruikt. Tijdens de zomermaanden met meer zon is het brandstofverbruik nog lager.

René van den Akker, Kuehne+Nagel National Manager Road Logistics Benelux zegt: "Als toonaangevende logistieke dienstverlener zijn we gericht op het ontwikkelen van oplossingen om een duurzame toeleveringsketens te creëren. Door technische innovaties toe te passen kunnen we bijdragen aan het ondersteunen van gezondere leefomgevingen."

De zonnetechnologie die op de vrachtwagens van Kuehne+Nagel wordt gebruikt, is ontwikkeld door IM Efficiency, een in Nederland gevestigd zonne-innovatiebedrijf voor voertuigen.

Martijn Ildiz, IM Efficiency CEO zegt: "Bij IM Efficiency zijn we er trots op dat we Kuehne+Nagels inzet voor het Science Based Target-initiatief om de CO2-uitstoot te verminderen ondersteunen. Door een duurzame oplossing te bieden om het brandstofverbruik van vrachtwagens te verminderen met SolarOnTop, ondersteunen we de transitie naar volledig duurzaam wegvervoer in de toekomst."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden